Vas zanimajo lokalna ekološka pridelava, trajnostno prehranjevanje in vpliv kontaminantov v hrani na zdravje?
Spoznajte različne kmetijske pridelovalne sisteme in njihov obseg v kmetijski praksi v Sloveniji, kriterije trajnostnega prehranjevanja in najpogostejše kontaminante v živilih.
V okviru NOO projekta Učinkovito izobraževanje za zeleni in digitalni prehod organiziramo usposabljanje, na katerem nam bo red. prof. dr. Martina Bavec, zaposlena na Fakulteti za kmetijstvo in biosistemske vede UM, ki se že več kot 25 let strokovno, raziskovalno in od leta 2005/6 tudi pedagoško ukvarja z ekološkim kmetijstvom, v letu 2021 pa je postala »ambasadorka ekološkega kmetijstva« in zastopa RS na mednarodnih srečanjih predstavila kakovost ekoloških živil v primerjavi s konvencionalnimi, kmetijske pridelovalne sisteme ekološko/biodinamično – integrirano – konvencionalno/industrijsko in izbiro živil z vidika kakovosti, zdravja, vpliva na okolje, biodiverzitete, podnebnih sprememb …
📢 Več informacij in prijava so na voljo na spletnem portalu Dogodki UM (odpre se v novem zavihku).
Spletne strani Didakt.UM uporabljajo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogle nuditi. Ali soglašate z namestitvijo piškotkov na omenjenih straneh?
Sprejemam vse piškotkeIzberi piškotke