Vas zanima zastopanost ekoloških živil v Zeleni shemi slovenskega turizma in kako ločiti prave označbe od zavajajočih?
Spoznajte certificirano ekološko gastronomsko ponudbo, pomen ekoloških živil v povezavi s trajnostnim turizmom in kako prepoznati prave označbe ter t. i. »greenwashing«.
V okviru NOO projekta Učinkovito izobraževanje za zeleni in digitalni prehod organiziramo usposabljanje, na katerem nam bo doc. dr. Martina Robačer, docentka na Fakulteti za kmetijstvo in biosistemske vede UM, predstavila pomen ekoloških živil v turizmu, postopke certificiranja v gastronomiji in osnovne zakonodaje za ekološko kmetijstvo.
📢 Več informacij in prijava so na voljo na spletnem portalu Dogodki UM (odpre se v novem zavihku).
Projekt sofinancirata Republika Slovenija, Ministrstvo za visoko šolstvo, znanost in inovacije, in Evropska unija – NextGenerationEU. Projekt se izvaja skladno z načrtom v okviru razvojnega področja Pametna, trajnostna in vključujoča rast, komponente Krepitev kompetenc, zlasti digitalnih in tistih, ki jih zahtevajo novi poklici in zeleni prehod (C3 K5), za ukrep investicija F. Izvajanje pilotnih projektov, katerih rezultati bodo podlaga za pripravo izhodišč za reformo visokega šolstva za zelen in odporen prehod v družbo 5.0: projekt Pilotni projekti za prenovo visokega šolstva za zelen in odporen prehod.